24 Nisan 2010 Cumartesi

ŞİFALI BİTKİLER VİTAMİNİ COK OLAN MEYVELER VE VİTAMİN DEPOSU


vitamin deposu olan gıdalar
1.Brokoli
2.Biber
3.Lahana
4.Badem
5.Aycicegi tohumu
6.Fındık
7.Havuc
8.Bal kabagı
9.Ispanak
10.Mercimek
11.Nohut
12.Kuş konmaz
13.Siyah fasülye
14.portakal suyu
15.Patetes.
[ ... ]

ENDER SARAÇ ZAYIFLAMA DİYETLERİ


Dr Ender saraç, sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine, bizlere faydalı önerilerde bulunan bir isim. Şişmanlığın, ciddi ve ölümcül bir hastalık olduğunu, her fırsatta belirten Ender Saraç, zayıflamak isteyenler için, son derece sağlıklı ve faydalı bir diyet listesi hazırlamış. bizde bu listeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
1.GÜN :
Öğlene kadar yeşil elma kompostosu ve 2-3 kase kadar içilmesi tavsiye ediliyor. Aşırısını kaçmamak kaydıyla. Peki bu komposto nasıl yapılır ? Hemen tarifini okuyalım.
KOMPOSTONUN HAZIRLANIŞI : 2-3 yeşil elma, 3-4 kabuk tarçın, 16-17 tane kuru üzüm, 5-6 adet karanfil malzemelerimiz bunlar, bunlarla hazırlayacağımız kompostodan, 3 gün boyunca, her gün öğlen vakti 2-3 kase tüketeceğiz. Diyet süresi 3 gün süreceği için 3.günden sonra bunu yemenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca bu diyeti sürekli tekrar etmemeli ara, ara bu diyeti uygulamalısınız.
Diyetimizin, diğer menüsü, Lahana çorbası.
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI : 3-4 diş sarımsak, 1 adet orta boy lahana, 1 soğan, maydanoz, 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zencefil, acı sivri biber, 1 tatlı kaşığı sıvı zeytinyağı, malzemelerimizi koyduktan sonra hepsini bir tencerede pişirip, blendırdan geçirerek tüketebiliriz.
Bu çorbada kullanmış olduğumuz zerdeçal, karaciğerlerimizdeki toksinleri atmamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca zencefilin yağ yakıcı özelliği, şifalı bitkilerle tedavide bir çok kez karşımıza gelmiştir. Yağ yakmak isteyenler zencefilin miktarını çorbaya atarken 1 yerine 2’ye çıkarabilir. Sivri biberin ise metabolizmayı hızlandırdığı, ve kilo veriş şeklini hızlandırma sürecine kattığı aşikardır. Metabolizma yavaşlaması, ve yaşın artmasıyla alınan kilolar genelde metabolizma yavaşlaması yüzündendir. Metabolizmamızı hızlandırmamıza yardım etmesi için acı sivri biberi çorbamızda kullanacağınız.
2GÜN:
Organik salatalık ve elma, öğlene kadar yiyebildiğimiz kadar açlık hissini kapatıncaya kadar salatalık ve elma tüketiyoruz. öğlen ise; Salata fakat, domates kullanmadan, üstüne 1 kase yağsız yoğurt konabilir. 2 saatte bir ise yeşil elma ve salatalık tüketilecek. Akşam ise hafif haşlama bir kabak veya patates, ve yine yağsız yoğurt ve elma, salata ile o gün devam ettirilecek.
3.GÜN:
1 bardak 250 ml yağsız süt ile birlikte, 3-4 adet ceviz ve yeşil elma, öğlen : 1 tabak kabak yağsız yoğurt ve lor peyniri 50 gramı geçmicek şekilde. Akşamleyin ; taze fasülye veya haşlanmış ıspanak yada brokoli, Akşamları bol, bol bitki çayları içilecek, yeşil çay, rezene, ısırgan, kekik gibi bitkisel çayların zayıflamaya çok etkisi vardır. Diyet sırasında, bol miktarda kivi yemek, vücudun daha sağlıklı ve dinç kalmasını sağlarken, bağışıklık sisteminin düşmesini de engelleyecektir.


[ ... ]

20 Nisan 2010 Salı

ŞİFALI BİTKİLER KİRAZ SAPI İLE ZAYIFLAMA ŞİFALI BİTKİLER



Özellikle kadınların cok ca kafasına taktıkları sorunlardan biride şimanlık ,dogal yöntemle zayıflamak icin ise şifalı bitkilerle uygulanır.kiraz sapı,mısır püskülü, yeşilcay, avakado yapragı gibi şifalı bitkilerden faydalanabilirsiniz.
KİRAZ SAPI İLE ZAYIFLAMA
Yarım lt sıcak suya 30,40 tane kiraz sapı konur ve on dakika demlenir gün boyunca üç bardak ,ac karna içilir.bayanların menepoz dönemlerinde ise cok faydalıdır.
KİRAZ SAPININ FAYDASI
Kiraz sapı kurusu idrar söktürüçü,ödem çözücü, itrar yolu kücük taşları dökdürücü özelliği küçük kum ları dökdürüçü özelligi
[ ... ]

şifalı bitkiler cilt deki sivilceler için losyon şifalı bitkiler.



sivilceler için losyon mazemeleri
1.2 dutam cıvanpercemi
2.1 tutam ısırgan otu yapragı
3.bir tatlı kaşıgı karabaş otu
4.6 tane papatya
5. 1 demet kekik
yapılıiı: Malzemeleri bir su bardağı kaynar suyun içine atarak demlendirin. Ilındığında süzerek cam bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayın. Losyonu önceden temizlediğiniz cilt üstüne pamukla silerek uygulayın. 1 hafta süre ile uygulamalısınız
yapılan bu losyonla cildinizi temizleyin ve güzel bir cilde sahib olun
[ ... ]

Saçlar için doğal maskeler



Saç bakım maskeleri, saç tellerini onarır ve saçların derinlemesine bakımını sağlar. Maskenizi saç yapınıza uygun olarak seçin. Etkili bakım için haftada bir kez uygulayın

ZEYTİNYAĞI MASKESİ
Malzemeler:
5 çorbakaşığı zeytinyağı
2 yumurta
Bone

Yapılışı:
Zeytinyağı ve yumurtaları karıştırıp saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün. 15 dakika beklettikten sonra iyice durulayın.

BALLI VE ZEYTİNYAĞLI MASKE
Malzemeler:
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı bal
Bone

Yapılışı:
Zeytinyağı ve balı karıştırıp saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün. 15 dakika beklettikten sonra şampuanlayıp iyice durulayın.

DERİNLEMESİNE TEMİZLİK VE PARLAK GÖRÜNÜM İÇİN
Malzemeler:
1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke

Yapılışı:
Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.

KEPEKLİ, DÖKÜLEN YA DA İNCECELEN VE KIRILAN SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Çemen tohumu

Yapılışı:
Çemen tohumlarını çektirin ve geceden suya yatırın. Elde ettiğiniz macunu saç derisine masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Bu macun kepek, dökülen, incelen, kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi gelir.

YUMUŞAK VE PARLAK SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Çeyrek fincan elma sirkesi
Bir çorba kaşığı şifalı ot, probleminize göre ihtiyacınız olan otu aşağıdaki listeden seçin:

Genel saç bakımı için: Biberiye yaprakları, ısırgan, dulavratotu kökü, mürver çiçekleri
Kuru saçlar için: Papatya, kara kafes otu kökü, ısırgan, mürver çiçekleri
Yağlı saçlar için: Limon kabukları, nane, limon otu

Yapılışı:
Saçınıza uygun otu, yeter miktarda kaynayan suya atın ve yarım saat tutun. Buna çeyrek fincan elma sirkesini de ekleyerek iyice karıştırın. Saçlarınızı şampuanlayın. Karışımı saçlarınıza tekrar tekrar dökün.

PARLAK SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Bir portakal
1 çorbakaşığı bal
Birkaç damla sandalağacı yağı

Yapılışı:
Portakalın suyu, su, bal ve sandalağacı yağını karıştırın. Bunu şampuan sonrası durulamada kullanın.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Bir muz
Birkaç damla badem yağı

Yapılışı:

Muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra, maden suyuyla durulayın. Ardından şampuanlayıp saç kremi sürün.

KURU SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Bir çorbakaşığı bal
Yarım fincan tam yağlı süt

Yapılışı:
Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın.

DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN
Aşağıdaki malzemeler tek bir maske için değil, farklı maskelerde kullanılmak üzeredir. Bu nedenle yapılışları okursanız, her birinin ayrı maskeler olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:
Zeytinyağı
Bal
Tarçın
2 yumurta
Alfalfa
Ispanak
Kişniş
Badem yağı

Öncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.

Yapılışı:
Maske 1: Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. Bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayın.

Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.

Maske 2: Günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. Bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller.

KIRILAN SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Hindistancevizi yağı
Misket limonu suyu

Yapılışı:
Haftada iki kez, misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün.

ELEKTRİKLENEN SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:
Bal

Yapılışı:
Bir çorbakaşığı balı bir litre suyla karıştırıp, bunu şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda kullanın.
[ ... ]

AKNE ( ERGENLİK SİVİLCELERİ)İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Bu rahatsızlık için öncelikle doktor tedavisi gereklidir.Karaciğer rahatsızlığı varsa tedavi edilmeli.Diyet olarak kişi kendi şiüphelendiği gıdaları tüketmemeli,Kuru yemişlerden,aşırı yağlı ve şekerli gıdalardan kaçınmalıdır.Çikolata ve baharatlı yiyecekler tüketilmemelidir.

Hindiba,civanperçemi ve labada akne tedavisinde faydalıdır.

Aslan pençesinin kuru yaprakları çay olarak demlenip içildiğinde faydalıdır.Ayrıca buharıda akne tedavisinde kullanılmaktadır.

At kuyruğu otu içerdiği mineraller ve salisilik asit nedeniyle sivilceler için faydalıdır.Atkuyruğu otu çayından günde 1 bardaktan fazla tüketilmemelidir.Çaylar balla tatlandırılarak içilebilir.

lavanta çiçeğinin suyu aknelere karşı antiseptik etkili hücre yenilenmesini hızlandırır.Ergenlik sivilceleri için yüz lavanta suyu ile yıkanarak durulanır.

Limon maskesi:Yüzdeki sivilceler için kullanılır.1-2 adet taze limon sıkılarak içine 40-50 gram gliserin karıştırılır.Temiz yüze sabah akşam sürülür.

Marul yapraklarının suyu nar suyu ve sirke karıştırılarak oluşan karışım sivilcelere tatbik edilir.

Pırasa suyu süt ile karıştırılarak sivilceler yıkanır.

Sabahları iki bardak beyaz üzüm suyu veya menekşe çayı içilmesi kanı temizleyerek sivilce oluşumunu önler.

Çörek otu akne'ye iyi gelir.Çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Çöven otu kökü sivilceler için kaynatılarak dahilen ve haricen kullanılabilir.günlük 20-25 ml.alınabilir.

Defne Sivilce,kırışıklık,leke ve ciltteki yağların azalmasında etkilidir.günde 1-2 bardak içilebilir.

Kiraz ergenlik sivilceleri için bolca yenerek tüketilmeli ayrıca suyu sivilceli bölgeye sürülerek tatbik edilmelidir.

Kedi otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı ile yüz iyice yıkanır.akne ve sivilceler için antiseptik özelliği vardır.Öğütülmüş 1 tatlı kaşığı kedi otu kökü 1 bardak sıcak suda demlenerek günde 1-2 bardak içilmelidir
[ ... ]

10 Nisan 2010 Cumartesi

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ ŞİFALI BİTKİLER


Balgam, normal şartlar altında, solunum yollarında, bir miktar bulunan sümüksü bir maddedir. ama, solunum yolları iltihaplanması sonucu, balgam miktarında ve renginde artış olabilir. Balgam söktürmek için, bazı şifalı bitkilerden faydalanılabilir.
TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, 1 günde birkaç defada tüketilir. Balla içilirse yapışkan balgamı da çıkarır.
KARANFİL: Karanfil, sütle kay natılır, balla tatlandırılıp içilir.
SARIMSAK: 1 bardak süt içerisi ne 1 baş sarımsak konur, kaynatılıp süzülür, sütü sıcak olarak ya tarken yudum yudum içilir. Bir kaç gün devam edilir.
2 bardak suya, 25 gr ezilmiş sarımsak, 10 gr kekik konur, 1 bar dak kalıncaya kadar kaynatılıp süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içi lir. Veya bir miktar su ile de içile bilir. Çocuklara 1 çay kaşığı su ile karıştırılıp içilir.
BESBAYE KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-6 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.
KARAMUK DİKENİ: 1 bardak suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 5-10 dk kaynatılır, 5-10 dk
GÜLSUYU: Gül suyuna ekmek ıslatılıp yenilir.
Gül kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir
(baştaki pis ve tuzlu balgamları aktırır).
KEKİK: 5 gr kekik, 5 gr sirke az miktarda tuz beraber içilir.
ZAMBAK SOĞANI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze soğan ko nur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.
TERE TOHUMU: Tere tohumu su ve balla kaynatılıp içilir.
Taze bitki sıkılır, suyundan günde 1 bardak içilir.
Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.
SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kökler toz haline getirilir, 30 gr bal şerbeti ile içilir.
BAYIR TURPU: Bayır turpu ren delenir, üzerine şeker konulur, 1 gece bekletilir, meydana gelen su dan günde 3 defa 1 kaşık içilir. Veya turp suyu balla tatlandırılıp içilir. (Tercihan yatmadan evvel içilmelidir).
1 kaşık bayır turpu suyu 1 kaşık balla yenilir.
TERMİYE: Termiye kavrulur, toz haline getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.
ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali ne getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.
KİMYON: Kimyon su ve sirke ile kaynatılıp içilir (balgamı kuru tur).
1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 3-5 defa 0,5-1 gr içilir.
MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.


[ ... ]

BADEMCİK İLTİHABI BİTKİSEL TEDAVİ


Tıp dilinde, tonsillit olarak adlandırılan, bademcik iltihabı, normal şartlar altında, hayati tehlike arz etmeyen, ama, bazı durumlarda, üst solunum yollarında ve böbreklerde tehlikeli etkilerin oluşmasına yol açan bir hastalıktır.
Bademcik iltihabı için şifalı bitkiler ve bitkisel kürler aşağıda verilmiştir.
EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 5 dk kaynatılır, ılıyınca gargara yapılır.
BÖĞÜRTLEN KÖKÜ VEYA YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak ko nur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır, çay gibi içilir.
ERİK YAPRAĞI: Erik yaprakları kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KARADUT YAPRAĞI: 1 fincan sıcak suya, 1 fincan dut şurubu ilave edilir, sıcak olarak gargara yapılır ve yutulur. Bilhassa çocuklar için çok faydalıdır.
MEŞE MAZISI: Mazı parçalanır kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
TURP: Turp sıkılır, suyu buruna çekilir.
BAL: Kaynatılmış adaçayına biraz bal, biraz sirke karıştırılır, gargara yapılır.
1 bardak ılık suda 1 tatlı kaşığı bal eritilir, üzerine limon sıkılır, bununla gargara yapılır.
LAHANA YAPRAĞI : Lahana yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KENEVİR: 1 bardak kaynar suya 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.
FARFARA OTU ÇİÇEĞİ : 1 bardak kay nar suya, 5 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç kaşık içi lir.


[ ... ]

Çocuklarda ateş yükselmesine bitkisel çözüm

Şifalı bitkiler uzmanı Mustafa Kırıcı yetişkinler ve çocuklarda ateşi düşürmenin bitkisel ve kesin yolları. 1. sirke oynak yerlerimize sirke sürmeliyiz. 2. süt ve sarımsak 1 bardak ılık süte 1 diş sarımsak dövüp içine karıştırılır.Ateşi anında düşürür.

bitki uzmanı mustafa kırıcı, çocuklarda ateş yükselmesine bitkisel çözüm, çocuklarda ve yetişkinlerde ateş, mustafa kırıcı, mustafa kırıcı yüksek ateş, şifalı bitkiler uzmanı mustafa kırıcı
[ ... ]

Serdemin Mutfağı izle 10 Nisan 2010 Cumartesi Kanal 7

serdemin mutfağı 10 nisan Cumartesi izle, serdemin mutfağı yeni bölüm izle, serdemin mutfagı son bölümü izle, serdemin mutfagı eski bölümlerini izle, serdemin mutfağı 10.04.2010, serdemin mutfagı canlı izle, serdemin mutfağı yemek tarifleri, erdemin mutfağı izle, serdemin mutfağı 10 nisan 2010, serdemin mutfağı şifalı bitkiler , erdemin mutfağı 10 nisan
[ ... ]

6 Nisan 2010 Salı

şifalı bitkiler nefes darlıgına defne şifalı bitkiler



DEFNE .
MİKROB ÖLDÜRÜÇÜ
ATEŞ DÜŞÜRÜÇÜ,
VUCUDU TERLETİR,
VUCUDA RAHATLIK VERİR.
HAZIM KOLAYLAŞTIRICI,
İŞTAH ACAR
SİNİR AGRILARINI GİDERİR.
NEFES DARLIGINA ,
KARIN AGRISINA
VE ÖKSÜRÜGE FAYDALIDIR.
HAZILANIŞI
güzel kokusu nedeniyle yemeklerde koku ve tat verici baharat olarak kullanılır.
defne yapragı hatmi ciçegi ile kaynatıllıp ,bal ve tarcın ile demlenirse defne cayı elde edilir.
Latince İsmi: Laurus nobilis

İçerdiği Maddeler: Eterli uçucu yağlar, doymuş yağ asitleri, laurik asit, palmitik asit, stearik asit, esans yağları ve doymamış yağ asitlerini ihtiva etmektedir.

Özellikleri:

Yemeklerde lezzet kattığı için kullanılmaktadır. bunun yanında bitkisel tedavi amaçlıda kullanılmaktadır. Halk arasınd akdeniz defnesi olarak ta bilinmektedir. Türkiye’den Dünyaya ihraç edilmektedir. Genelde akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde yetiştirilmektedir. Soğuk yerlerde yetiştirilmemektedir.

Faydaları:

- Yemeklerle birlikte kullanıldığında iştah açıcı ve lezzet verici özelliğe sahiptir.

- Hoş kokusu sayesinde ferahlatıcı etkiye sahiptir. İnsana huzur vermektedir.

- Kan dolaşımını hızlandırmaya yaramaktadır.

- Hazımsızlık problemi yaşayanlara iyi gelmektedir.


3 çorba kaşığı defne yağrağı, 1 çırba kaşığı hatmiçiçeği ile sıca su içinde 15 dakika boyunca kaynatılır. Elde edilen karışım şeker, bal yada pekmez ile tatlandırılarak içilir.
[ ... ]

4 Nisan 2010 Pazar

şifalı bitkiler sigil için şifalı bitkiler


SİGİL İÇİN
Mürver çiçegi.1 tatlı kaşıgı bir bardak suda demlenir ve içilir.
İncir süt ile içilir.
TIRNAK BATMASINA
Keten tohumu .süt ve bal ile macun yapılır ve batan tırnak üzerine konur.
olgun domates konur.
kırk kilit otu içilir.
KARACİGER YAGLANMASINA
şah dere
Deve dikeni tohumu
Bodur otu .cayı içilir.
FELC GECİRENLER İÇİN ŞİFALI TERKİBLER
Siyah üzüm ve cekirdegi yenilir.
Bögürtlen kökü.1 yemek kaşıgı 2 bardak ılık suda demlenir ve içilir.
Kantaron yagı . ile masaj yapılır.
Ökse otu sabah akşam içilir.
SACI DÖKÜLENLER İÇİN.
Isırgan otu .cayı demlenir veiçilir.
ısırgan otunun suyu saclara sürülür .
ısırgan tohumu yenilir.
[ ... ]

ŞİFALI BİTKİLER TERE TOHUMUNUN FAYDASI ŞİFALI BİTKİLER



TERE OTU:, sofralarımızda sıkça kullandığı,
bol baharatlı ve leziz sebze, tam bir akciğer dostu.

Aynız amanda sigaranın zararlı etkileri en aza indiren bir sebze.

Akciğerleri temizleme özelliğinden dolayı sigaranı etkilerini de biraz olsun indirgiyor sanırım.

Tere otunun içeriği Protein, karbonhidrat, selüloz,fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum vb. mineraller, A, Bl, B2, B3, B6, C, E gibi çeşitli vitaminlerden oluşmakta.

TERE OTUNUN FAYDALARI :

1 Hazmı kolaylaştırır,
2 İdrar söktürücüdür.
3 İştah açıcı özelliği vardır.
4 Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.
5 Ödem söktürücüdür.

TERE OTU KÜRÜ : DÖRT bardak kaynar suya 30 gram taze yaprak konur. 10 dakika demlendirilir. Günde 3 kere 1′er bardak içilir.
[ ... ]

ŞİFALI BİTKİLER KİS İÇİN SİFALI BİTKİLER


KİS İÇİN NE YAPILMALI
Çörek otu:1 tatlı kaşıgı yutulur yenir.asiti azaltır.
Meyan kökü :şerbeti içilir yemeklerden yarım saat önce içilir.
MİDE AGRISI İÇİN
Mersin yapragı demlenir ve içilir.
SİTRES İÇİN
Melisalı cay içilir.
YUMURTALIK TAKİ KİS İÇİN
Aslan pencesi :sabah akşam cay gibi içilir.
Hayıt suyu:
Civan percemi:
Zerde cal .faydalıdır.
ŞEKER HASTALIGI İÇİN
Mersin yapragı içilir.
COCUGU OLMAYANLAR İÇİN
İncir:incir 4 parcaya bölünür ve zeytin yagında bekletilie sabaha kadar ve yenir 72 gün devam edilir.
Taze havuc suyu na az zeytin yagı konur ve akşam içilir.
[ ... ]