10 Haziran 2010 Perşembe

'BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR' Google Edit.


BO%C4%9EAZ+A%C4%9ERISINA+NE+%C4%B0Y%C4%B0+GEL%C4%B0R BOĞAZ AĞRISINA  NE İYİ GELİR

Boğaz ağrısı, hepimizin sıklıkla karşılaştığı ve tıpta adı, tonsillit faranjit gibi isimlerle anılan bir hastalıktır. Tedavi edilemediği taktirde, özellikle faranjit kronik hale gelebilir. bu yazımızda, sizlere, boğaz ağrısına ve farajite fayda sağlayan, şifalı bitkilerden bahsetmöek istiyoruz. Öncelikle kullanım şekilleri hakkında bilgi verelim.
KULLANIM ŞEKİLLERİ ;
Şifalı bitkilerden ve bitkisel kürlerden faydalanmak için , aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay Gibi demletilir, 2 – 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 – 2 tatlı kasığı yenir,
Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 – 20 gram damıtılmış bitki suyu, Bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Yağı burun deliklerine damlatılır. Suyu ile gargara Yapılır, kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir.

Ab dest bozan otu (çalı) : Kökünden yapılan çay birer saat ara ile on iki kasık içilir.
Ada çayı: 100 gram kaynar suda 4 gram yaprak yarım saat bekletilir, sonra gargara seklinde
Kullanılır.
Adasoğanı: Suyundan içilir.
Ahulu kök: Boğaza sürülür.
Ahududu: Suyu ile gargara yapılır.
Akdiken (geyikdikeni) : Haşlanır, suyu ile gargara yapılır.
Akgünlük sakızı: Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Altın: Altın tozu bazı ilaçların içine katılarak kullanılır.
Altın kökü (ipeka) : Kökünün çayı içilir.
Amerikan çayı: 4 gramının çayı içilir. Ağızda çiğnenirse ağız kokusunu giderir.
Anason: Çayı içilir. Macunu yenir.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Arak (yabani hurma) : Ağızda çiğnenir.
Arpa: Gargara yapılır.
Avrupa siklamesi: Şurubu içilir.
Ayva: Şurubu içilir.
Badem ve yağı: Yenir, Şurubu içilir, Yağı sürülür.
Bal: Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Ballıbaba: Surubu içilir.
Beşparmak otu : 25 gram kökünün şurubu içilir. Suyu ile gargara yapılır.
Biber ve fidesi: Sirkenin içinde bekletilir, hem içilir, hem gargara yapılır.
Biberiye (kuşdili) : Çayı ve suyu hem içilir, hem gargara yapılır. Yağı kullanılır.
Böğürtlen: 20 gram yaprak, bir litre suda haşlanarak, gargara yapılır.
Büyük ebegümeci: Gargara yapılır. Çayı içilir.
Büyük papatya: Suyu içilir.
Ceviz: Yaprağı haşlanır, suyu ile gargara yapılır Yağı kullanılır. Ayrıca yenir.
Ciğer otu: Çayı içilir.
Çakal eriği: Çayı içilir.
Çasur: Çayı içilir.
Çemen otu: Kuru dal çiçek ve yapraklarının, çayı içilir.
Çörek otu: Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Çuha çiçeği: Suyu içilir.
Darı fülfül (uzun biber) : 2, 5 gramının şurubu içilir.
Dut (beyaz dut) : Kabuğu ve yaprağı demletilir, suyu ile gargara yapılır.
Düğmelice süpürge: Çayı içilir.
Eşekkulağı: 50 gramı 1 litre suda demletilir, fincanla içilir.
Eşek marulu: Suyu, burna çekilir.
Fesleğen (reyhan otu) : Çayı içilir.
Fıstık: Ağız kokusu için yeşil kabukları yenir.
Gökçe (ökse – burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Gül: Kurutulmuş gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır. Suyu ile gargara yapılır.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Suyu ile gargara yapılır, Çayı içilir.
Hazenbel: Çayı içilir.
Halile (kara ve sarı) : Macunu yenir.
Hindistan cevizi büyük: Ağız kokusu için yenir.
Hindistan cevizi küçük: Ağız kokusu için ağızda çiğnenir.
Hindiba (Frenk salatası) : Çayı içilir
Hint narı: Sirke ile kaynatılıp gargara yapılır.
Hurma: Azı şifa, çoğu gıdadır.
Hünnap: Kekik suyu ile çayı içilir.
Isırgan otu ve tohumu: Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Itır çiçeği: Surubu ile azmaza yapılır.
İncir: Suyu ile gargara yapılır. Kurusu yenir.
Kadıntuzluğu (sarı çalı) : Yapraklarının çayı içilir. Meyveleri yenir.
Kâfur ağacı: Menekşe ve sarı nilüfer yağı ile kullanılır.
Kakule: 6 gram yenir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır
Karadut: Şurubu ile gargara yapılır. Lapası sarılır.
Karakafes: Kökünden elde edilen mayi ve merhemi kullanılır.
Karabaş lavanta çiçeği: Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabiber: Balla macun veya şerbeti yapılır.
Karamuk (sarıağaç) : Kabuğu kaynatılıp suyu ile gargara yapılır.
Karanfil: Ağızda çiğnenir.
Kasık otu: Şurubundan iki – üç yemek kasığı alınır. Kaynatılarak ağız sağlığı için kullanılır. Suyu ile Gargara yapılır.
Kaymak: Yenir ve sürülür.
Kazayağı: Yaprak ve çiçeklerinin çayı içilir.
Kebabiye: Ağızda çiğnenir.
Kebere (kedi tırnağı) : Çayı içilir.
Keçisakalı: Çayı içilir.
Kedi otu: Kurusunun 4 gram tozu, 8 gram sekerle yenir.
Kekik: Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kereviz: 40 gramı balla macun yapılır yenir.
Kına: Sıcak olarak gargara yapılır.
Kına çiçeği: Çiçeği toz haline getirilir macunların içine katılarak kullanılır.
Kızılağaç: Kabuklarının kaynatılması ile elde edilen mayi ile gargara yapılır.
Kızılcık: Yenir.
Köpek dili: Suyu ile gargara yapılır. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Kus tırnağı: Çayı içilir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Lahana: Boğaza yaprağı sarılmalıdır.
Limon: Suyu ile gargara yapılır. Çayı içilir.
Limon tuzu: Ağızdaki kokularını giderir.
Manisa lalesi: Taze yapraklarından elde edilen suyu kullanılır.
Maydanoz: Çayı içilir.
Melekotu: Suyu ile gargara yapılır. Kökü yenir.
Menekşe: Çayı içilir.
Merkep turuncu: Kabuğu ağızda tutulur.
Meşe ağacı: Suyu ile gargara yapılır. Tohumları ve yapraklarının çayı içilir.
Meyan kökü: Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Mine çiçeği: Suyu ile gargara yapılır.
Misk otu (bostan karanfili) : Çayı içilir.
Misvak: Gül suyu ile ıslatılarak kullanılır.
Mor menekse: Çiçeklerinin çayı içilir.
Muz: Balla yenir.
Mürsafi: 10 gram balla içilir.
Mürver ağacı: Çayı içilir.
Nane: Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
Nar: Suyu balla içilir. Taneleri balla yenir. Suyu ile gargara yapılır.
Nisasta: Seker ve badem ile, sıcak olarak içilir.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Okaliptüs (sıtma ağacı) : Yaprağının buğusu yapılır.
Ödağacı (udi hindi) : Tozu burna çekilir.
Pancar: Taze çıkarılmış suyu ile gargara yapılır.
Papatya: Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Parsamca: Yaprağının çayı içilir.
Patlangıç: Çiçeklerin demletilmiş suyuyla gargara yapılır.
Patlıcan: Sapının kurutulmuşunun, suyu ile gargara yapılır.
Poligama (süt otu) : Yenir.
Rezene: Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Sakız ağacı sakızı: Yutulur.
Sakız otu: Beyaz sakızı yutulur.
Sanginar: Kökünün suyu ile gargara yapılır.
Sarısabır: Suyu ile gargara yapılır.
Sığırdili: Çiçeklerinin çayı ve suyu kullanılır.
Sırça otu (yapıksan otu) : Suyu ile gargara yapılır.
Sinameki: Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Sinirli ot: Suyu ile gargara yapılır.
Su kamısı: Külü ağız yaralarına sürülür.
Şakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır.
Şap: Suyu ile gargara yapılır.
Seker: Badem ile içilir.
Simsek ağacı (çulsak ağacı) : Suyu ile gargara yapılır.
Tan bul ağacı: Yaprakları Ağızda çiğnenir.
Tarhun : Ağızda çiğnenir..
Tamir Hindi (Hint hurması) : Suyu içilir.
Tere otu ve tohumu: Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Turp: Suyu ile gargara yapılır.
Turunç: Meyvesi, çiçekleri, yaprakları ve meyve kabukları kullanılır.
Üzerlik tohumu: Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Üzüm: Yenir.
Venüs saçı (baldırıkara) : Çayı ve içilir.
Yaban mersini: Çayı içilir.
Yabani elma: Tohum ve yapraklarının çayı ve suyu içilir. Lapası sarılır.
Yabani havuç: 2 gram içilir.
Yabani sarmaşık: Çorbası içilir.
Yavşanotu (yarpuz – filiskin) : Yabanisi ağızda çiğnenir. Çayı ve suyu içilir. Suyu ile gargara yapılır.
Yulaf: Yenir ve samanının çayı içilir.
Yumurta: Sarısı içilir.
Zencefil: Çayı içilir.
Zeytin ve yağı: Yaprağı suyu ile gargara yapılır

boğaz ağrısı şifalı bitkilerboğaz ağrısı ses kısıklığıboğaz ağrısı için ne yapmalı

6779475959042354473 7812721090357121102?l=prlist.blogspot BOĞAZ  AĞRISINA NE İYİ GELİR

Popularity: unranked [?]

Benzer yazılar

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder