15 Mart 2010 Pazartesi

AKCİĞER HASTALIKLARI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Akciğer hastalıkları, yaygın olarak rastlanılan hastalıklardan bir tanesidir. Zatüre,astım,nefes darlığı,akciğer kanseri gibi, pek çok hastalık akciğer hastralıkları grubuna dahil edilebilir. En büyük sebeplerinden bir tanesi, sigaradır.
Sizlere, akciğer hastalıklarına şifa veren ve akciğer dostu olan, bazı şifalı bitkiler önermek istiyoruz. ama, unutmamamanız gerekn bir konuyu da, hemen hatırlatmak istiyoruz. Önemli olan tıbbi tedavinizdir. Mutlaka, ilgili uzman hekime giderek, gereken tedavinizi almanız gerekir.
Okaliptüs (sıtma ağacı) : Çayı içilir.
A vitamini : A vitamini ihtiva eden yiyecekler bol miktarda tüketilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır
Asarına : Çayı ve suyu içilir.
Aynı sefa (susi çiçeği) : Çayı içilir.
Balık yağı : Tatlandırılarak içilir.
Biber ve fidesi : Bol miktarda yenir.
Büyük papatya : Çayı, sirke şerbeti veya tuzla içilir.
Centiyane (eşek turpu) : Çayı içilir.
Çay : Radyasyonlu olmamak şartı ile, limonla içilir.
Çöp çini (Çin kamışı) : 100 gramı, 500 gram su, 10 gram meyan kökü, 10 gram siyah üzüm, birlikte su yarıya gelinceye kadar kaynatılır. Sabahları 150 gram tok karına içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kadife çiçeği : Çayı içilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kehribar : 4 - 5 gram ezilerek zeytin yağı veya su ile içilir. Ayrıca üstte tasınır
Kili ermeni : 4 gram ezilerek içilir.
Sakız ağacı sakızı : Yutulur.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Zencefil : Çayı içilir.
KULLANIM ŞEKLİ : aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Kaynatılır buharı içe çekilir. Yağı burun deliklerine 1- 2 damla damlatılır, göğüs bölgesine önden ve arkadan masaj yapılır ve sarılır.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder