17 Mart 2010 Çarşamba

VAJİNAL AKINTI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Kadınlarda görülen vajinal akıntılar, pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkar. Bir çeşit vajina iltihabıdır. Ama,bu akıntıyı, yumurtlama döneminde görülen, fizyolojik akıntılarla karıştırmamak gerekir. Fizyolojik olmayan akıntılar, kötü kokulu, bazan kaşıntılı,koyu kıvamlı, bazen süt kesiği kıvamında olabildiği gibi bazen de köpüklü ve bol sarı-yeşil renktedir.
SEBEPLERİ : Pek çok sebebi vardır. Mantar enfeksiyonları,cinsel yolla bulaşan, hastalıklar, tampon kullanımı,vajina tümörler, vb. gibi sebeplerden ortaya çıkabilirler.
VAJİNAL AKINTI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
KULLANIM ŞEKİLLERİ :Şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay
gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir,
Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram yağ 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir.
Ceviz : Bir litre suda 50 gram yaprağının kaynamıs suyu kullanılır.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Keçi sakalı : Kurutularak fitil haline getirilir, kadınlar rahim yoluyla kullanırlar.
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
Sarı süsen : Çayı içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder