20 Nisan 2010 Salı

AKNE ( ERGENLİK SİVİLCELERİ)İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Bu rahatsızlık için öncelikle doktor tedavisi gereklidir.Karaciğer rahatsızlığı varsa tedavi edilmeli.Diyet olarak kişi kendi şiüphelendiği gıdaları tüketmemeli,Kuru yemişlerden,aşırı yağlı ve şekerli gıdalardan kaçınmalıdır.Çikolata ve baharatlı yiyecekler tüketilmemelidir.

Hindiba,civanperçemi ve labada akne tedavisinde faydalıdır.

Aslan pençesinin kuru yaprakları çay olarak demlenip içildiğinde faydalıdır.Ayrıca buharıda akne tedavisinde kullanılmaktadır.

At kuyruğu otu içerdiği mineraller ve salisilik asit nedeniyle sivilceler için faydalıdır.Atkuyruğu otu çayından günde 1 bardaktan fazla tüketilmemelidir.Çaylar balla tatlandırılarak içilebilir.

lavanta çiçeğinin suyu aknelere karşı antiseptik etkili hücre yenilenmesini hızlandırır.Ergenlik sivilceleri için yüz lavanta suyu ile yıkanarak durulanır.

Limon maskesi:Yüzdeki sivilceler için kullanılır.1-2 adet taze limon sıkılarak içine 40-50 gram gliserin karıştırılır.Temiz yüze sabah akşam sürülür.

Marul yapraklarının suyu nar suyu ve sirke karıştırılarak oluşan karışım sivilcelere tatbik edilir.

Pırasa suyu süt ile karıştırılarak sivilceler yıkanır.

Sabahları iki bardak beyaz üzüm suyu veya menekşe çayı içilmesi kanı temizleyerek sivilce oluşumunu önler.

Çörek otu akne'ye iyi gelir.Çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Çöven otu kökü sivilceler için kaynatılarak dahilen ve haricen kullanılabilir.günlük 20-25 ml.alınabilir.

Defne Sivilce,kırışıklık,leke ve ciltteki yağların azalmasında etkilidir.günde 1-2 bardak içilebilir.

Kiraz ergenlik sivilceleri için bolca yenerek tüketilmeli ayrıca suyu sivilceli bölgeye sürülerek tatbik edilmelidir.

Kedi otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı ile yüz iyice yıkanır.akne ve sivilceler için antiseptik özelliği vardır.Öğütülmüş 1 tatlı kaşığı kedi otu kökü 1 bardak sıcak suda demlenerek günde 1-2 bardak içilmelidir

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder