24 Nisan 2010 Cumartesi

ENDER SARAÇ ZAYIFLAMA DİYETLERİ


Dr Ender saraç, sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine, bizlere faydalı önerilerde bulunan bir isim. Şişmanlığın, ciddi ve ölümcül bir hastalık olduğunu, her fırsatta belirten Ender Saraç, zayıflamak isteyenler için, son derece sağlıklı ve faydalı bir diyet listesi hazırlamış. bizde bu listeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
1.GÜN :
Öğlene kadar yeşil elma kompostosu ve 2-3 kase kadar içilmesi tavsiye ediliyor. Aşırısını kaçmamak kaydıyla. Peki bu komposto nasıl yapılır ? Hemen tarifini okuyalım.
KOMPOSTONUN HAZIRLANIŞI : 2-3 yeşil elma, 3-4 kabuk tarçın, 16-17 tane kuru üzüm, 5-6 adet karanfil malzemelerimiz bunlar, bunlarla hazırlayacağımız kompostodan, 3 gün boyunca, her gün öğlen vakti 2-3 kase tüketeceğiz. Diyet süresi 3 gün süreceği için 3.günden sonra bunu yemenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca bu diyeti sürekli tekrar etmemeli ara, ara bu diyeti uygulamalısınız.
Diyetimizin, diğer menüsü, Lahana çorbası.
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI : 3-4 diş sarımsak, 1 adet orta boy lahana, 1 soğan, maydanoz, 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zencefil, acı sivri biber, 1 tatlı kaşığı sıvı zeytinyağı, malzemelerimizi koyduktan sonra hepsini bir tencerede pişirip, blendırdan geçirerek tüketebiliriz.
Bu çorbada kullanmış olduğumuz zerdeçal, karaciğerlerimizdeki toksinleri atmamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca zencefilin yağ yakıcı özelliği, şifalı bitkilerle tedavide bir çok kez karşımıza gelmiştir. Yağ yakmak isteyenler zencefilin miktarını çorbaya atarken 1 yerine 2’ye çıkarabilir. Sivri biberin ise metabolizmayı hızlandırdığı, ve kilo veriş şeklini hızlandırma sürecine kattığı aşikardır. Metabolizma yavaşlaması, ve yaşın artmasıyla alınan kilolar genelde metabolizma yavaşlaması yüzündendir. Metabolizmamızı hızlandırmamıza yardım etmesi için acı sivri biberi çorbamızda kullanacağınız.
2GÜN:
Organik salatalık ve elma, öğlene kadar yiyebildiğimiz kadar açlık hissini kapatıncaya kadar salatalık ve elma tüketiyoruz. öğlen ise; Salata fakat, domates kullanmadan, üstüne 1 kase yağsız yoğurt konabilir. 2 saatte bir ise yeşil elma ve salatalık tüketilecek. Akşam ise hafif haşlama bir kabak veya patates, ve yine yağsız yoğurt ve elma, salata ile o gün devam ettirilecek.
3.GÜN:
1 bardak 250 ml yağsız süt ile birlikte, 3-4 adet ceviz ve yeşil elma, öğlen : 1 tabak kabak yağsız yoğurt ve lor peyniri 50 gramı geçmicek şekilde. Akşamleyin ; taze fasülye veya haşlanmış ıspanak yada brokoli, Akşamları bol, bol bitki çayları içilecek, yeşil çay, rezene, ısırgan, kekik gibi bitkisel çayların zayıflamaya çok etkisi vardır. Diyet sırasında, bol miktarda kivi yemek, vücudun daha sağlıklı ve dinç kalmasını sağlarken, bağışıklık sisteminin düşmesini de engelleyecektir.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder