17 Aralık 2009 Perşembe

BOYNU AGRIYAN KİŞİLERE ŞİFALI TERKİBLER



Boyun ağrısı omurganın boyun bölgesinin veya boynu oynatmamızı sağlayan büyük kasların ağrımasıdır. Bu ağrılar boyunda olabileceği gibi bazende omorgayı ve belide etkileyebilmektedir.

Boyun Ağrılarının Sebepleri :

Hemen Her hastalığın sebebi sitres ve yoğun geçen iş günleri boyun ağrısınında sebebi olmaktadır. Bunların yanında yanlış yatış ve oturuş, boyuna alınan darbe, bölge kaslarının tutulması, ve boyun kaslarının zayıflığı gibi nedenler sayılabilir.

Boyun Ağrısı Çekenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler ve pratik bilgiler :

*Yastıkları Üst üste koyup yatmayın özellikle televizyon izlerken yatış şeklinize dikkat edin.

* Eğer Çalışmalarınızı masa başında yapıyorsanız kendinize kısa süreli molalar verin ve ayağa kalkıp kısa bir gezinti yapın böylelikle kaslarınız hareket edecek ve kan dolaşımınız hızlanacaktır.

* Boyun ağrısının genellikle sebebi boyun kaslarının zayıflığındandır. Bu nedenle küçük hareketlerle kas egzersizi yapın.

* Boynunuzu kesinlikle kıtlatmayın, Boyun kıtlatması bir zaman sonra kireçlenmeye sebebp olabileceği gibi boyun kazlarınızın zedelenmesine de neden olacaktır.

Boyun Ağrısının Bitkisel Tedavisi :

*Ağrılı Bölgeye zeytinyağı ile masaj yapıp iyice ovun

* Bir cezve suyun içine nar çiçeğini koyup iyice kaynatın daha sonra suyunu süzün, Suyu ile ağrılı bölgeye masaj yaparak sürün posasını ise bir tülbente sararak ağrılı bölgeye sarın.

* Bir Litre suyun içine iki çorba kaşığı kekik ve bir çorba kaşığı kuş dilini koyup iyici kaynatın. daha sonra suyunu süzdükten sonra posasını bir tülbent içine koyup ağrılı bölgeye sarın

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder