20 Aralık 2009 Pazar

ŞEKER HASTALIGI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Şeker hastalığı (Diyabet) pek çok insan için önemsenmeyen bir hastalıktır. Ama durum tıbbi açıdan hiç de öyle değildir. Şeker hastalığı çok ciddi bir hastalıktır ve eğer düzenli tedavi edilmez ise kötü sonuçlar doğurur. Eğer ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, ani kilo kaybı vb. şikayetleriniz var ise hemen bir hekime baş vurarak gereken tetkiklerinizi yaptırmalı ve diyabet tespit edilmiş ise hekimiz tarafından düzenlenen tedaviye hemen başlamalısınız.


Doğal gıdaları merak edeler için de bir kaç önerimiz var. Yanlız öncelikle hekim tedavisi şart unutmayınız.

Ayrık otu, bol miktardaA ve B vitamini içerdiğinden karaciğer rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili bir ilaçtır. Şeker hastalarına önerilir.

Beş parmak otunun, böğürtlen yaprağına, yaban mersini ve fasulye kabuğu ile karışımına karanfil ilave edilerek kullanılması şeker hastalığına karşı tavsiye edilmektedir.




Çayır papatyasının çiçeklerinin suda kaynatılması ile elde edilen çay veya sıkılarak elde edilen çayır papatyası suyu, şeker hastalarına yararlı olup, karaciğer dostu diye de anılan bir bitkidir.
Karnabahar şeker hastalığına karşı etkilidir.


Keten tohumu (1 yemek kaşığı) 1 litre suda , su ½ litreye düşünceye kadar kaynatılır ve günde üç kere içilirse kandaki şeker miktarı düşer.


Kuru fasulyede şeker hastaları için yararlıdır.


Salatalık kandaki şeker miktarını ayarlar.


Soğan, enginar, pancar, zeytin, zeytinyağı, fındık, ceviz ve badem, şalgam şeker hastalığına iyi gelir



.Yulaf, vücuda ısı verdiği için yazdan çok kışın tüketilir. Şeker hastalığına etkilidir. Kış sabahları kaynatılıp lapa şeklinde yenebilir. İçine kuru yemiş ve bal katılarak besin değeri artırılır


ALINTI

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder