6 Temmuz 2012 Cuma

BASUR NASIL GEÇER-BASUR İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER-BASURA ÇARE


basur14528 Basur nasıl geçer bitkisel çözüm
BASUR NASIL GEÇER-BASUR İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER-BASURA ÇARE
Hemoroid, halk arasın da basur ismi verilen hastalık makat bölgesinde meydana gelmekle birlikte kişiyi aşırı derece huzursuz eder. Basur nasıl geçer, bitkisel tedavisi varmıdır? İşte;
Basur (Hemoroid) , düz bağırsağın (rektum) ve anüsün çok rahatsızlık verici bir hastalığıdır. Düz bağırsağın içinde ya da anüsün dışında oluşabilir. Şifalı bitkilerle içten ve dıştan yapılan tedavilerde genelde başarılı sonuçlar alınabilir. Ama her şeye rağmen, hastalığın kaynağının teşhis edilerek öncelikle tedavisi şarttır.
Eğer bu temel tedavi yapılmazsa, basurlar hep yeniden oluşacaktır. Hastalığın nedeni kronik kabızlıktır. Hastalığın oluşmasındaki ikinci önemli neden ise, karaciğer fonksiyon bozukluklarıdır. Ayrıca gebelik döneminde alt karında kan dolaşımı yetersizliğinden, hareketsizlikten veya şişmanlıktan da kaynaklanabilir.
Kan damarı duvarlarının kalıtımsal zayıflığı nedeniyle de basur memeleri oluşabilir. Bu memelerin patlaması sonucunda açık kırmızı renkli kan görülür. Bu kanın gerçekten de basurdan kaynaklanıp kaynaklanmadığının bir uzman doktor tarafından mutlaka teşhis edilmesi gerekir.
Uzun süre oturulduğunda, oturulan bölgeye kan hücum eder. Bu durum, kabızlıkla birlikte basur oluşumuna yol açar. Acaba bu duruma karşı neler yapılmalıdır? Açık havada yürüyüş veya hafif sporlar ve yüzme, alt karın bölgesinin kan dolaşımını uyarır. Ayrıca kabızlığa karşı da önlemler alınmalıdır.
Buğday kepeği, keten tohumu unu, siyah ekmek, bal, bol miktarda sebze ve pirinç harikalar yaratabilir. Anüs kaslarını çalıştırınız. Böylece damarlarda birikmiş olan kanı dağıtabilirsiniz: Günde pek çok kere, anüs kaslarını birkaç saniye boyunca sıkınız ve bu hareketi en azından 20 kere yineleyiniz.
Her dışkılamadan sonra anüsü bol suyla yıkayıp, yumuşak tuvalet kağıdı ile kurulayınız. Soğuk suda oturma banyoları, mayıs papatyası ve atkuyruğu kaynama suyu ile hazırlanan soğuk oturma banyoları rahatlatıcıdır.
Basurlar, özellikle karaciğer hastalıkları ile birlikte görüldüğünde, başka bir açıdan ele alınmalıdır. Örneğin siroz hastalığında olduğu gibi, karaciğerde kan birikimi oluştuğunda, kan basıncı bağırsaklara doğru yönelir ve düz bağırsak damarları kanla dolarak şişer.
Kapı toplardamarında (vena portea) oluşan bu yüksek basınç nedeniyle, anüs mukozası yüzeyinde veya anüs kanalı içinde basur memeleri oluşur. Basurlarından kurtulmak isteyen kişi, bu oluşumun kaynağını araştırmalı ve belki de kapı toplardamarında oluşan basıncın azaltılması yönünde adımlar atmalıdır.
Bu konuda tabii ki bir uzman doktorun görüşünün alınması gerekir. Uygulanacak olan tıbbi tedavi, basit bir yöntemle de desteklenebilir: Sabah ve akşam yemeklerinden önce 10–15 damla atkestanesi tentürü, biraz suya karıştırılarak alınır.
Kan birikimlerinin harekete geçirilmesi için, hindiba çayı günde 2-3 bardak içilebilir. Lokal tedavi olarak, meşe kabuğu veya ceviz yaprağı kaynama suyu ile uygulanan lavmanlar veya kompresler çok büyük rahatlıklar sağlayabilir, ama önce bağırsakların boşaltılması gerekir.
Başka bir tedavi biçiminde de uzun süre boyunca, gün aşırı değişimle, beyaz ballıbaba yaprağı, ahududu yaprağı veya böğürtlen yaprağı çayından günde 2 bardak içilir. Ayrıca, uzun süreli kullanımlarda civanperçemi çayı da kendisini kanıtlamıştır. Rahatsızlıklar sona erene kadar bu çay kürlerinin sürdürülmesi gerekir.
Tuzlu suyla hazırlanan mayıs papatyası buğu banyosunun üstünde 10-15 dakika kadar oturduktan sonra, kantaron yağı emdirilmiş bir pamuk, büzgen kasın sonuna kadar ulaşmak üzere, anüsten içeri sokulur. Böylece, dışkılamada rahatlık sağlanmış ve olası mukoza çatlakları önlenmiş olur.
Anüse sürülebilecek veya kompresler yapılabilecek bir merhemi herkes hazırlayabilir: 100g içyağında 20g kurutulmuş çobançantası kısaca kızartılır ve serin bir yere kaldırılır. Ertesi gün yağ tekrar ısıtılır ve tülbentten geçirilerek süzülür. Buzdolabında saklanmalıdır.
Uzun süreli uygulamalar: Isırgan otu, ahududu veya böğürtlen yaprağı çayı, dönüşümlü olarak ve balla tatlandırılarak içilebilir. Bolca çiçek balı tüketimi yararlı olur. Veya hindiba, ısırgan otu, sinirli ot eşit karışımının çayı günde 3 bardak içilir ve aynı zamanda da atkuyruğu veya atkestanesi yaprağı oturma banyoları alınabilir.
Basur hastalığı için bitkisel önerilerimiz şimdilik burada sona ermiştir. Doğanın bize sunduğu mucizeler için, Yaradana binlerce kez şükürler olsun…

İlgili yazılar:

  1. Fiziksel Aktivitenin Sağlığa Etkisi
  2. Ayurveda Uzmanı Dr. Ender Saraç’tan Zayıflama Önerileri
  3. Yanlış Oturmalar Boyun Ağrısına Yol Açıyor
  4. Adet Öncesi Gerginlik
  5. Gebelikte beslenme nasıl olmalıdır ?
  6. Sigara Neden Zararlı?
  7. Addison Hastalığı:Böbreküstü Bezi Yetersizliği
  8. Erken Teşhisin Astım İçin Bir Önemi Var mı?
  9. Neden uyuyamıyoruz
  10. Utangaçlık Sorunu Ve Çözüm Önerisi
  11. Mutsuzluk şişmanlatıyor
  12. Kirli Çorap,Tırnak Mantarına Yol Açıyor
  13. Klamidya Enfeksiyonu
  14. Alzheimer (Unutkanlık) Hastalığını Tanıyor Musunuz?
  15. Zinde Bir Gün İçin
  16. Kilo Almamanın Kuralları
  17. Gebelik boyunca ağırlık artışı nasıl ol­malıdır ?
  18. Boyun ağrılarının nedenleri ve egzersizler
  19. Depresyon Nedir?
  20. Sağlıklı kalbin püf noktaları
  21. Nöral Terapi
  22. Sağlık zeytinden üzüme transfer oldu
  23. Hiperaktif Çocuklara Balık Yağı
  24. Yaz Yorgunluğuna Karşı Öneriler
  25. Bilgisayar başında ‘fıtık’ olmayın
  26. Boşanmalar en çok Çocukları Etkiliyor
  27. Gebe Bir Kadın Nasıl Yaşamalı? Çevresindekiler Ona Nasıl Davranmalı?
  28. Zeytinyağı;Her Derde Deva
  29. Kirli Hava Her Yıl 800 Bin Can Alıyor
  30. İyot Eksikliği,Zeka Geriliğine Neden Oluyor

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder