29 Mayıs 2010 Cumartesi

BİTKİSEL YAĞLAR


Bitkisel yağlar, cilt bakımı için çok faydalı ve bulunmaz nimet gibidir. Pek çok bitkisel yağ, cilt bakımında hala kullanılmakta ve ekonomik açıdan da, rahatlık sağlar.Bu yazımızda, bazı şifalı bitkilerle yapılabilecek cilt bakımı uygulamalarını anlatmak istiyoruz.
Susam yağı: Hafif etkili, cildi besleyen ve güneş ışınlarından koruyan bir yağdır. Cilde derinlemesine etki eder. Temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.
Kabak çekirdeği yağı:Cildi düzgünleştirir, yumuşatır ve yaşlanmasını geciktirir.
Bademyağı: Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından elde edilir. Son derece kullanışlıdır. Özellikle duyarlı, kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini alır. Bebeklerde de kullanılabilir.
Hintyağı: Müshil ilacı olarak bilinir. Kokusu sebebiyle, kozmetikte katkı biçiminde az miktarda kullanılır. Özellikle saçları güçlendirmede çok etkilidir.
Soya yağı: Soya fasulyesinin yağı, yüksek oranda içerdiği lesitin ve A vitamini göz önünde bulundurularak, cilt bakımında kullanılan diğer yağlara eklenebilecek en değerli yağlardandır. Cildin beslenmesinde önemli görevler üstlenir.
Jojoba yağı: Meksika kökenli bir ağacın meyve çekirdeklerinden elde edilir. Akışkan bir mumdur. Kozmetikte yaygın olarak kullanılır.
Zeytinyağı: Klasik bir kozmetik katkısıdır. Cilde derinlemesine işler. Kendini yenilemesine yardımcı olur.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder