4 Mayıs 2010 Salı

DR GÜRKAN KUBİLAY SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE KİLO KONTROLÜ


İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı olan Dr Gürkan Kubilay 2 yıl Almanyada akapunktur eğitimi almış ve her iki uzmanlığını birleştirerek İnsanlara daha sağlıklı zayıflama ve kilo kontrolü konusunda yardımcı olmaya adamış kendisini. Öncelikle sağlıklı beslenmek için bazı önerileri var Gürkan Kubilayon. -Sık sık ve az az günde 5 öğün yemeliyiz
-Her gün yürüyüş yapmalıyız
-Porsiyonlarımızı 2 den 1 re indirmeliyiz
-Bölgesel zayıflamak için spor yapmalıyız
-Günde en az 2litre su içmeliyiz
-Evdeki tartıları kaldırmalıyız
-Yemek için değil yaşamak için yemeliyiz
-Yavaş yemeliyiz ve çok çiğnemeliyiz

Şimdide Sizlerin en çok merak ettiği sorulara Gürkan Kubilayın verdiği cevaplara bakalım.

SORU : Beni Akupunktur iğneleri mi zayıflatacak?
CEVAP : Hayır, Akupunktur ve onu uygulamak için kullanılan iğneler zayıflatma amacına yönelik kullanılmaz.Onların size faydası daha önce binlerce kez önünüze getirilen , ancak yapamadığınız, tahammül edemediğiniz diet listelerini kolayca yapabilmenizi sağlamaktır. Çünkü gittiğiniz her hekim, ya da dietisyen size zayıflamanız için gerekli olan tek şeyi, yani diet listelerini vermek zorundadır. Ancak, o listeye nasıl tahammül edeceğinizi sorduğunuzda verecekleri cevap ‘’Dişini sıkacaksın’’ olacaktır. İşte Akupunktur sayesinde dişlerinizi sıkmadan, güle oynaya, stressiz, mide yanmasız, acıkmadan bu listeleri kolayca yapabileceksiniz.
SORU : Sistemin uygulanışı sırasında kliniğinizde ne kadar kalmak gerekecek?
CEVAP: İlk seans bizim için önemlidir.İlk seansta önce tıbbi sorgulama yapılır.Kan tahlilleri istenir.Size uygun kulak akupunktur haritanız çıkarılır.Size sistemle ilgili 15-20 dk. sürecek bir konferans verilir.Kulak noktalarınızın sterilizasyonu yapılır.İğneleriniz takılır ve bir sonraki randevunuzu aldıktan sonra işleminiz biter.İkinci seanstan itibaren işlemleriniz çok daha kısa sürer.Birinci seansın dışındaki diğer seanslarda size,geçen haftanın nasıl geçtiği ,şikayetlerinizin olup olmadığı sorulur.Sizin söylediklerinize göre yapılan değerlendirme sonucu yeni iğneleriniz takılır.İkinci seansta işlemleriniz birkaç dakika sürer.
SORU : Eğer bende kalp ya da mide hastalığı veya başka bir sorun varsa Akupunktur yaptırabilir miyim?
CEVAP: Kliniğimizde Akupunktur seansına alınmadan önce doktorlarımız tarafından sizlere sağlık durumunuzla ilgili,kilo alma nedenlerinizle ilgili sorulan sorular zayıflama periyodunuzu etkileyecek olan sorulardır.Bu soruların dışında da problemleriniz olabilir,ancak bunlar bizim tedavimizi fazla etkilemeyeceği için endişe etmenize gerek yoktur.Ayrıca Dr. Gürkan Kubilay bir İç Hastalıkları uzmanı olduğu için bu problemlerinizin giderilmesinde de size yardımcı olacaktır.
SORU : Sistem sırasında 7 günden fazla bir yere gitmemiz gerektiğinde ne yapacağız?
CEVAP: Sistemin en önemli noktası budur.Örneğin 15 gün tatile gideceksiniz veya ailenizin bir bireyi rahatsız ve 20 gün ayrı kalacaksınız.Ya da 20 kg verdiniz,sıkıldınız,biraz dinlenmek istiyorsunuz,bu durumda ayrılacağınız günden önce geldiğiniz son randevunuzda bize bunu belirtiyorsunuz.Aynı seansta önce normal iğnelerinizi takıyoruz,sonra da sol kulağınızda özel bir noktaya tek bir tane "Manyetik Bilye"takıyoruz.7 gün sonra iğnelerin etkisi geçtiği için onları kulağınızdan çıkarıyorsunuz.Bilyenize ise bize tekrar gelene kadar dokunmuyorsunuz.Bilye,açlık hissini iğneler kadar bastıramaz, ancak 7 gün sonra akupunktur etkisinin vücuttan uzaklaşmasını engeller,dolayısıyla 15-20 gün sonra gelseniz bile tedaviye kaldığımız yerden devam ederiz. Bilye takılmadan yapılacak ayrılmalarda hem kilo alma riski olabilir hem de tedaviye ikinci başladığımızda direnç gelişebilir.Bilye takılan seanslarda iğneleriniz de takılır.Ancak sizden sadece bilye ücreti alınır.İğne ücretinizi Kubilay Sağlık Hizmetleri karşılar.

SORU : Sabah 1 salata,öğlen bir domates ,akşam bir tabak yoğurt yiyorum.Çok hızlı zayıfladım,mutluyum, ama doğru mu yapıyorum?

CEVAP: Kesinlikle yanlış yapıyorsunuz,siz sadece zayıflamaya çalışıyor,asla doğru yemeyi öğrenmiyorsunuz.Doğal yeme biçiminden uzak olan bu garip yeme biçimini normal hayatınızda devam ettirebilir misiniz?Elbette hayır.Öyleyse gerçek hayatımıza daha uygun,sonradan da rahatça uygulayabileceğimiz listeleri uygulayın ki daha sonra da vücudunuz bunu sıkılmadan yapabilsin.Unutmayın ki kiloyu çok vermeye çalışmak sizi geçici bir süre mutlu eder,ancak sonrasında tekrar aşırı yemeye başlayarak ,hayal kırıklığı yaşarsınız,ayrıca hızlı kilo vermenizin vücuda birçok zararı olacaktır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder