3 Mayıs 2010 Pazartesi

OP.DR. FERİDUN KUNAK TAN TOPUK DİKENİ TEDAVİSİ


12.01.2009 pazartesi günü trt-1 de yayınlanan günbegün programına konuk olan ortopedi ve travmatoloji uzmanı feridun kunak yine el ve ayaklarla ilgili sorunlar hakkında tedavi edici açıklamalr yaptı ve çok faydalı bilgiler verdi.
bu bilgilerden bazıları:
TOPUK DİKENİ:
topuk kemiğinde,fazla yakta durmaktan,fazla kilodan yada ailevi sebeplerden dolayı oluşan kemik çıkıntısıdır.çocuklarda da oluşur. bu rahatsızlık için ameliyat olamayın. çünkü ,eğer dikkat edilr ve ayakalra gerekli özen gösterilirse vücut bir süre sonra bu kemik çıkıntısını kendi kendine tedavi eder ,yani kendiliğinden geçer.
bunun için şunları yapınız:
*en basit önlem olarak bir parça süngeri alın ve topuğunuza ölçün
tam çıkıntı olan bölgenin denk geldiği yere küçük bir oyuntu açın
bu süngeri ayakkabınızın içinde astarın altına koyun .bu sizin rahatlamanınzı sağlar.
*eğer hazır tabanlık alacaksanız deri olanını tercih edin ve onuda ayakkabınızın iç astarının altına yerleştirerek kullanın.
*sürekli bu tabanlıkları kullanmayın.topuğunuzun ağrıyan yerine sıcak uygulama yapın ki damarların genişleyerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlayın.
*sıcak uygulama yaptıktan sonra kasları kuvvetlendirecek egzersizler yapın.
*daha sonrada susam,biberiye ve papatya yağı ile masaj yapın.
*eğer sıcak uygulam yaptığınızda rahatlam değilde artan bir ağrı oluyorsa sıcak uygulamaktan vazgeçin. iltihaplı durumlarda ağrı olur. doktaorunuza başvurun.
*eğer kalp,şeker ,tansiyon... gibi hastalıklarınız varsa ,çok daha dikkatli olup özen göstermeniz gerklidir. çünkü vücudun bir süre sonra topuk dikenini iyilşetirmsi için başka önemli hastalıklarla uğraşması gerekir. yani beyin daha hayati olan hastalıklara kanalize olmuşken,daha az önemde olan topuk dikeni için iyileştirme emri veremez.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder