3 Mayıs 2010 Pazartesi

FERİDUN KUNAKTAN KALÇA,EKLEM AĞRILARINA İYİGELECEK LAPA KÜRÜ


30.12.2008 tarihinde, esra ceyhanla adlı programın konuğu olan op. Dr. Feridun kunak ,ayak,eklem ve nasır konularına bitkisel çözüm önerileri sundu ve ayak sağlığına önem verilmesinin tüm vücut sağlığı bakımından çok önmeli olduğunuda anlattı.şimdi gelelim feridun kunak ın anlattığı konuları kısaca özetlemeye:

KALÇA AĞRILARI İÇİN:

Özellikle menepoz dönemindeki hanımların şikayetleri arasındadır kalça ağrıları ve gece krampları. Gece kramlarına karşı öncelikle ağrı olan bölgelere yatmadan önce sıcak uygulama yapın.

Kalça ve eklem ağrıları için;

1 bardak kepekli un

1 fincan zeytin yağı

1 çorba kaşığı kekik

1 çorba kaşığı lavanta

1 kapak papatya yağı

1 fincan süt

-Bu malzemeleri karıştırın ve ocakata kaynatarak lapa hainle getirin

-Vücudun dayanabileceği sıcaklığa gelince,ağrı olan kalçaya ve ağrıyan eklem bölgesine bu lapayı koyun. Üzerini sarın ki ,lapanın sıcaklığı ağrıyan bölgeye nüfuz etsin.

-Lapa burada soğuyuncaya kadar sarılı kalsın. Soğuduktan sonra lapayı koyduğunuz o bölgeden çıkarın ,dha sonra da susam,papatya ve peleseng yağlarının karışımıyla aynı bölgelere masaj yapın.

-Bu uygulamayı 3-5 gün kadar devam ettirin.basit kaçla ağrılarına ve eklem ağrılarına iyi gelir.

DİKKAT:

Bazı ağrılar sıcak sevmez. Eğer öncesinde ağrıyan bölgeye sıcak uygulama yaparsanız ve ağrıyan bölgenizin sıcak uygulama sonucu rahatladığının hissederseniz bu uygulamayı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ağrılarınız sıcaktan hoşlanmıyıorsa lütfen bu tip sıcak uygulamaları yapmaktan kaçının!!!

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder