3 Mayıs 2010 Pazartesi

FERİDUN KUNAK TABAN ÇÖKMESİNİ,AYAK BANYOSUNU VE TOPUK DİKENİ


30.12.2008 tarihinde, esra ceyhanla adlı programın konuğu olan op. Dr. Feridun kunak ,ayak,eklem ve nasır konularına bitkisel çözüm önerileri sundu ve ayak sağlığına önem verilmesinin tüm vücut sağlığı bakımından çok önmeli olduğunuda anlattı.şimdi gelelim feridun kunak ın anlattığı konuları kısaca özetlemeye:
TABAN ÇÖKMESİ:
ayağımızda taban çökmesi olup olmadığının evde kendi kendinize test edebilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağını dr. Feridun kunak şöyle anlatıyor:

Ayağınızı tamamen ıslatın. Islak ıslak temiz beyaz bir kağıdın üzerine basın ve ayak izinizin çıkmasını sağlayın.

Eğer ayak izinizde orta kısımda içeriye doğru hafif bir girinti varsa ayağınız normanl demektir. Yok değilse ,yani ayak iziniz tam olarak çıkıyorsa yada çok az bir kısmının izi çıkıyorsa ayağınızda bir problem olabilir.hemen ilgili doktora görünün.

TOPUK DİKENİ VE AĞRISI İÇİN FERİDUN KUNAK FORMÜLÜ:

Topuk dikeni fazla kiloda,uzun uzun yol yürümekten, yada ailevi sebeplerden dolayı oluşabilir.

Eğer basit topuk ağrılarınız varsa ve o an prtik bir çözüme ihtiyacınız varsa,bir tane bulaşık süngerinin ortasını minik bir çukur olacak şekilde oyun. Bu süngerin oyuk yeri ayağınızın ağrıyan kısmına denk gelecek şekilde topuğunuzun ağrıyan yerine denk getirin ve ayakabınızı bu şekilde giyin.

TOPUK DİKENİNİ DOĞAL YAĞLARLA TEDAVİ:

*Kantoron yağı

*papatya yağı

*çörek otu

Bu yağlardan karıştırn ve topuk dikeni olan kısma hegün masaj yaparak sürün. Topuk dikenine iyi gelecektir.

AYAK BANYOSU:

Eve yorgun argın geldiniz ve ayaklarınız çok ağrıyor. Ayak banyosu yaparak ayakalarınızı dinlendirin ve ayak sağlığını da korumuş olursunuz.

*bir leğenin içine biraz ılık su koyun

*içine bir tutam lavanta

*bir tutam kaya tuzu yada deniz tuzu

*Bir tutam kuru papatya

*bir tutamda kekik atın ayağınızı bu suyun içinde bir müddet öylece tutun bu sizin rahatmanızı sağlayacaktır.(eğer ayaklarınızda çatlakalrınız varsa bir tutam da adaçayı ilave edin)

*daha sonra parmaklarınızın altından itibaren ayağınıza hafiçe yumuşak hareketlerle masaj yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder