3 Mayıs 2010 Pazartesi

FERİDUN KUNAK EL VE BİLEK AĞRILARINI VE TEDAVİ YOLLARINI ANLATIYOR


5.1.2009 tarihinde trt-1 deki günbegün adlı programa katıldı ve yine çok özel bilgiler ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi.
el sağlığına yeteri kadar önem verilmediğini ve ellerimizi çok kötü kullandığımmızı anlatan dr. kunak ,el sağlığını korumak için şunları önerdi.
*ağır poşetleri taşırken parmak uçlarında değil ,tam avuç ortasında taşıyın.el haretlerini sağlayan tendomlarda zedelenme olur.ellerdeki eklem bölgelerini  limon yağı,biberiye yağı,papatya yağı gibi yağlarla yavaş yavaş masaj yaparak ovun.
*parmaklarınızı kütletmek kireçlenmelere neden olur. kütletme hareketlerinden sakının.
*hanımların kemik erime dönemlerinde el ve parmaklarında şekil bozuklukları oluşabilir.bunu önlemek için küçük yaşlardan itibaren kalsiyum alımına dikkat etmelidirler.
ELLERDEKİ UYUŞMANIN NEDENİ VE ÇÖZÜMÜ:
bileğin iç kısmında karpartünel(bant)dinilen bir nokta vardır. bunun sertleşmesi sonucu elllerde uyuşmlar meydana geleir. bu kısma biberiye ve limon yağı ile sıcak suyun içinde masaj yaparak gidermeye çalışın.eğer ameliyat olduysanız bu kısmdan ,aynı rahatsızlığın tekerarlama olasışığı vardır.. tekrarlamaması için yine aynı şekilde masaj yapın.
sitres ve üzüntü ellerdeki damarların büzülmelerine,dolayısıyla,ağrıların artmasına neden olur.
el ve ayaklar için masAJ:
sıcak suyun içine biberiye,limon,papatya,badem yağı yada tuz yada hiçbirşey koymadan ellirinizi vaya ayaklarınızı sokun. sıcak suyun içinde parmaklarınızı çalıştırır ahareketler yapın.masajlar yapın.limon yada biberiya yağı ile geriye doğru hareketlerle masaj yapın.
ayaklar şiştiği zaman,yorulduğunda yaklarınızı uzatın.ayak parmaklarınızı açıp kapatarak harek ettirin. yaklarınızı gaz pedelına basar gibi hareketler yaparak çalıştırın ve dinlendirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder