3 Mayıs 2010 Pazartesi

FERİDUN KUNAK ÇOCUKLARDA TABAN ÇÖKMESİNİN (DÜZTABALIĞIN) TEDAVİS


12.01.2009 pazartesi günü trt-1 de yayınlanan günbegün programına konuk olan ortopedi ve travmatoloji uzmanı feridun kunak yine el ve ayaklarla ilgili sorunlar hakkında tedavi edici açıklamalr yaptı ve çok faydalı bilgiler verdi.
bu bilgilerden bazıları:
TABAN ÇÖKMESİ
taban çökmesi ayak içindeki kasların zayıflaması ve incelmesidir.
eğer tabanlık kullnaıyorsanız bu tabanlığın ayak ölçünüze uygun olarak yapılması ve eğer mümkünse slikon değil,deri olmasını tercih edin.
ÇOCUKLARDA TABAN ÇÖKMESİ(DÜZ TABANLIK)
Çocuklardaki taban çökmesinin tedavisi vardır. eğer ihmal edilmezse ve 18 yaşına kadar gerkli tedavileri yapılırsa çocuklarda kesin iyileşme olur diyen dr. kunak çocukların bu konuda nasıl ve neler yapması gerektiğinide söyledi. buna göre eğer çocukalrınızda taban çökmesi varsa ;
*çocukalrınızı bol bol parmak ucunda yürütün.
*kimi zaman yalın ayakla yürümesini sağalayın.
*ayak bilklerini ve ayak parmalarını çalıştırıcı basit ayak hareketleri yaptırın.
*yere bir peçete yada misket gibi cisimler koyun ve çocuğunuzun bu cisimleri ayak parmaklarıyla kavrayarak yerden almasını sağlayın.
*ayağının altına küçük yumuşak bir top koyun ve ayağı ile bu topu ileri geri yuvarlayarak ayak kaslarının çalışmasını sağlayın.
*bebeklerinizin ayak kaslarının güçlenmesi için ellerinden tutarak ,yumuşak bir zemin üzerinde zıplatın . buhareket onun ayak kaslarının dah küçük yaşlardan itibaren  güçlenmesini sağlayacaktır.
eğer ,çocuğunuzda bu tipayak  sorunları varsa ,büyüyğnce geçer diyip ihmal etmeyin ve mutlaka gerekli tedavileri yaptırın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder