4 Mayıs 2010 Salı

GÜRKAN KUBİLAY ANLATIYOR...


iç hastalıkları dr. gürkan kubilay 9 ekim 2008 de seda sayanın programında yine sağlık için çok önemli bilgiler verdi ve anlaşılır örnekler vererek ,daha anlaşılır bir biçimde sağlığımıza ne kadar değer vermemiz gerektiğinden bahsetti.
dr. kubilay ;öncelikle ağırlık ve kilonun aynı şey olmadığını, iki kilo fazlası olan birini örnek vererek açıkladı. yani eğer vücutta yağ oranı fazla ise daha kilolu görünüldüğünü ,kas oranı fazla ise daha fit ve sağlıklı bir görünüme sahaip olunacağını anlattı.
kilo almadan beslenmek için öncelikle yapılması gereken şeyin porsiyonları küçültmek olduğunu;tabak ve fincan ölçüsünün kilo almada çok önemli rölü olduğunu belirtti.
içilecek şeylerde ise 2 çay bardağı ölçüsüne denk gelecek şekilde fincan kullanın.
yediğiniz her şeyi ölçün.
yemek istediğiniz her şeyi küçük küçük tadımlık olarak yiyin. böylelikle herşeyden yemiş olur sunuz ama kilo almazsınız.
KİLO VERDİREN 5 YİYECEK
*greyfurt;vücutta biriken oksidan maddelerin dışarıya atılmasını sağlar,kanserle mücadele eder,
yemeklerden önce 1 tane başka meyvelerdelede kombine edilerek tüketilmelidir
*sardalya;omega 3 içerir ve protein bakımından zengindir.tok tutar, kan şekerinin düşmesini önler.
bal kabağı;çok lifli bir yiyecektir,100 gramında 40 kalori vardır,diyet olarak hazırlanıp tüketilmelidir.
et;doğada ,yeşilliklerle beslenen hayvanların etleri tam olarak protein ihtiyacını karşılamamızı sağlar,bu bakımdan hormonlarla şişirilmiş etleri tercih etmeyin.

Yeşil çay; Yüksek oranda antioksidan içerir, kalp sağlığına oldukça faydalıdır, sindirime yardımcı olur ve  kan şekerini düzenler.Metabolizmayı hızlandırır, yağ oksidasyonunu artırır  kilo vermek istenlere bu konuda yardımcı olur. günde 5 fincan yeşil çay kilo vermek için çok etkili olduğu araştırmalar sonucu saptanmıştır.
KALP HASTALARI NELER YEMELİ?
humus,kavun,yağsız yoğurdun içine küçük fındıkları ilave derek tüketin,vişneleri alın ve yanında üzüm suyu veya nar suyu ile birlikte tüketin,kendiniz evde sebze çorbası hazırlayın,fındıklı kek yemek istiyorsanız bu kekin üzerine erik kurusunu ezerek koyun ve öyle tüketin,soya sütünü tercih edin, ve kırmızı etten uzak durup beyaz etle ,özelliklede balık etiyle beslenin

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder