2 Mayıs 2010 Pazar

AHMET MARANKİ DEN TEMMUZ AYI DETOKS PROGRAMI

Gönderen : BİTKİLERİN MUCİZELERİ | Tarih:4/7/2009

Dünyaca ünlü stratejik araştırmalar uzmanı, bitki bilimci Prof. Dr. Ahmet Maranki, kozmik yaz arınmasıyla (detoks) herkesi sağlıklı bir yaza davet ediyor.

İnsanlığa faydalı olmak adına sağlıklı beslenme üzerine yüzlerce konferans veren, kitapları “en çok satanlar” listesinde ilk sıralarda yer alan, katıldığı televizyon programlarında reyting rekorları kıran Prof. Dr. Ahmet Maranki, kozmik yaz arınmasının formülünü açıkladı. Daha sağlıklı bir yaz geçirmek ve formda kalmak amacıyla gerçekleştirilen kozmik yaz arınmasının iki temel gıdası kiraz ve karpuz…

Kiraz Detoksu

Ayın hareketine göre yapılan kiraz diyetinin birincisi, Hicri takvime göre Recep ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Temmuz ayının 6-7 ve 8’inde (aydınlık dolunay) uygulanır. İkinci kiraz detoksu ise, yine Recep ayının son üç gününe yani 20-21 ve 22 Temmuz günlerinde (karanlık dolunay) gerçekleştirilir.

Kozmik Bilim takipçilerinin bu günlerde uygulayacakları program aşağıdaki gibidir:

Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde, 60-70 kilo arasında olanlar, 500 gramla 1000 gram arası kiraz tüketebilirler. Kilosu 70’ten fazla olanlar meyve tüketiminde 1000 gramı aşabilir.

3 gün boyunca devam eden kiraz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay yada muhtelif bitki çayları ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bolca tüketilmelidir. Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanılmalıdır.

Kiraz seçerken çok tatlı olan Napolyon kirazı yerine, daha doğal olan sarımtırak ve küçük kirazlar tercih edilmelidir.

Kiraz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksunu etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürüde de bu kurala uyulmalıdır.

Karpuz Detoksu

Ayın hareketine göre yapılan karpuz diyetinin ilki, Hicri takvime göre Şaban ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Ağustos ayının 4-5 ve 6’sında uygulanır. İkinci karpuz detoksu ise, yine Şaban ayının son üç gününe yani 18-19 ve 20 Ağustos günlerinde gerçekleştirilir.

Kozmik Bilim takipçilerinin bu günlerde uygulayacakları program aşağıdaki gibidir:


Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde, 60-70 kilo arasında olanlar, 500 gramla 1000 gram arası karpuz tüketebilirler. Kilosu 70’ten fazla olanlar meyve tüketiminde 1000 gramı aşabilir.

3 gün boyunca devam eden karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay yada muhtelif bitki çayları ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bolca tüketilmelidir. Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanılmalıdır.

Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlarla, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürüde de bu kurala uyulmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Kanser, hepatit A-B-C, kalp damar rahatsızlıkları, kısırlık, reflü, diyabet, boyun fıtığı, bel fıtığı, MS gibi kas hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları, obezite, psikolojik bozukluklar,  üst solunum yolu hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları, bağırsak sorunları ve safra kesesi olanların; detokstan daha iyi netice elde edebilmeleri için karpuz ve kiraz detoksu sırasında Alfa, Soya, Spirulina ve Zencefil besin destek ürünlerinden kullanmaları tavsiye edilir.

Kirazın Faydaları

İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizler. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu da bilinir.

Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olur. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği de belirtilir.

Karaciğerin dostu olan kiraz; hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım eder. Yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlar. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu….

Kiraz Aspirinden Daha Faydalı!

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu:

“Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir.

Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır.”

Karpuzun Faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun birçok faydası vardır. Kan basıncının dengelenmesinden, sağlıklı zayıflamaya kadar çok sayıda faydası olan karpuzun yaz aylarında bol bol tüketilmesi önerilir.

Karpuzun bedeni temizleyici özelliği vardır. Yüzde 95′i su olduğu için böbrekleri çok iyi çalıştırır. İdrar söktürür. Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizler. Ayrıca kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir. Bol bol B, C vitamini ve anti oksidan içerir. İçerdiği yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalbi enfaktüse karşı koruyucu özelliği vardır. Karpuz tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.

Yemekten hemen sonra tüketilen karpuz, şişkinlik ve sindirim zorluğu meydana getirir. Karpuzu açken tüketmek içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar. Bu sebeple karpuz yemeklerden çok önce ya da yemeklerden epeyce sora tüketilmelidir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder